Kontakty
KDE KOUPIT
21.10.2019
Jak se vařilo na Bezdínku – 3. díl

Osvěžující, lahodná, zdravá… a rychlá na přípravu. Taková je typická španělská studená polévka gazpacho. Nejprve se začala vařit v Andalusii, pochopitelně poté, co do Evropy přes moře „připluly“ rajčata a papriky. Na Bezdínek ji poprvé přivezl šéfkuchař Pavel Šnajdr, který ji připravil během akce Poznej svého farmáře. A protože vám moc chutnala, tady je recept:

Bezdínkovské gazpacho (2 porce)

Ingredience:

Postup:

  1. Rajčata rozmixujte s okurkou, paprikou a česnekem.
  2. Přidejte zbytek surovin a opět vše rozmixujte dohladka, dochuťte solí a pepřem. Před podáváním dejte vychladit.
  3. Podávejte ve sklenici, servírujte posypané krutony či s bílým pečivem.

Dobrou chuť!

Úvodní foto: TESCOMA