21.10.2019
Jak se vařilo na Bezdínku – 3. díl


Osvěžující, lahodná, zdravá… a rychlá na přípravu. Taková je typická španělská studená polévka gazpacho. Nejprve se začala vařit v Andalusii, pochopitelně poté, co do Evropy přes moře „připluly“ rajčata a papriky. Na Bezdínek ji poprvé přivezl šéfkuchař Pavel Šnajdr, který ji připravil během akce Poznej svého farmáře. A protože vám moc chutnala, tady je recept:
Bezdínkovské gazpacho (2 porce)
Ingredience:
- 300 g zralých sladkých rajčat
- 100 g salátové okurky
- 100 g zelené papriky
- 20 g sušených rajčat
- 50 ml panenského olivového oleje
- 10 g červené cibule
- 2 lžíce červeného vinného octu
- 1 stroužek česneku
- Sůl, pepř
Postup:
- Rajčata rozmixujte s okurkou, paprikou a česnekem.
- Přidejte zbytek surovin a opět vše rozmixujte dohladka, dochuťte solí a pepřem. Před podáváním dejte vychladit.
- Podávejte ve sklenici, servírujte posypané krutony či s bílým pečivem.
Dobrou chuť!
Úvodní foto: TESCOMA