Rajčata vysypte na plech vyložený pečicím papírem a zasypte je solí a sušenými bylinkami dle vlastních preferencí. Nic nepokazíte bazalkou, rozmarýnem, oreganem, libečkem, dokonce ani čerstvě mletým pepřem. Zvláštním fíglem pro dosažení obzvláště sladkých sušených rajčat je přidání trošky cukru. Troubu předehřejte na 120 °C (opravdu ne víc!) a pečte zhruba pět hodin. Hotová sušená rajčata poznáte podle toho, že z nich už nepoteče žádná šťáva. Zajímavé je, že čím déle je pečete, tím jsou křupavější a výrazněji chutnají.
Kam s nimi? Do oleje!
Sušená rajčata naskládejte do zavařovací sklenice, přidejte česnek, čerstvé bylinky, sušené chilli papričky a uzavřete.
P. S. A pokud se vám s tím nechce „dělat“, máme v Prodejně ze dvora nasušeno dost. 😉