11.10.2019
Jak se vařilo na Bezdínku – 2. díl


Rychlý a vynikající oběd nebo večeři si můžete připravit jedna dvě. Stačí k tomu listové těsto, chutná zralá rajčata, koření a hrstka rukoly. Křehký rajčatový tart od šéfkuchaře Pavla Šnajdra jste mohli ochutnat v září na naší akci Poznej svého farmáře, teď vám ale prozradíme, jak si tuto dobrotu připravit doma…
Rajčatový tart (4 ks)
Ingredience:
- 400 g listového těsta
- 8 ks zralých rajčat
- tymián
- sůl, pepř
- rukola
- rajčatová omáčka nebo rozsekaná rajčata bez dužiny, pepř, sůl, oregano
Postup:
- Rajčata nakrájejte na plátky a dejte stranou.
- Listové těsto rozválejte na cca 0,3 mm silný plát, vykrojte z něj kruh o průměru 15 cm, propíchejte děrovacím válečkem a dejte předpéct na plechu do trouby vyhřáté na 190 °C asi na 5 minut.
- Předpečené těsto potřete rajčatovou omáčkou a plátky rajčat naskládejte na těsto tak, aby se překrývaly.
- Tart vraťte do trouby a pečte asi 15 minut do zezlátnutí těsta.
- Podávejte s rukolou, kterou položte na střed tartu.
Dobrou chuť!
Úvodní foto: TESCOMA