Kontakty
KDE KOUPIT
11.10.2019
Jak se vařilo na Bezdínku – 2. díl

Rychlý a vynikající oběd nebo večeři si můžete připravit jedna dvě. Stačí k tomu listové těsto, chutná zralá rajčata, koření a hrstka rukoly. Křehký rajčatový tart od šéfkuchaře Pavla Šnajdra jste mohli ochutnat v září na naší akci Poznej svého farmáře, teď vám ale prozradíme, jak si tuto dobrotu připravit doma…

Rajčatový tart (4 ks)

Ingredience:

  • 400 g listového těsta
  • 8 ks zralých rajčat
  • tymián
  • sůl, pepř
  • rukola
  • rajčatová omáčka nebo rozsekaná rajčata bez dužiny, pepř, sůl, oregano

Postup:

  1. Rajčata nakrájejte na plátky a dejte stranou.
  2. Listové těsto rozválejte na cca 0,3 mm silný plát, vykrojte z něj kruh o průměru 15 cm, propíchejte děrovacím válečkem a dejte předpéct na plechu do trouby vyhřáté na 190 °C asi na 5 minut.
  3. Předpečené těsto potřete rajčatovou omáčkou a plátky rajčat naskládejte na těsto tak, aby se překrývaly.
  4. Tart vraťte do trouby a pečte asi 15 minut do zezlátnutí těsta.
  5. Podávejte s rukolou, kterou položte na střed tartu.

Dobrou chuť!

Úvodní foto: TESCOMA