Kontakty
KDE KOUPIT
27.12.2020
Zdravé silvestrovské jednohubky

Období mezi Vánoci a Novým rokem je časem hojnosti, a to obvykle v takové míře, že se už na Silvestra nemůžeme na řízky, majonézu a plněné cukroví ani podívat. Nebojte se, naštěstí se dá uzobávat zdravě, a přitom se rozloučit s koncem roku tak chutně, jak se sluší a patří. Vyzkoušejte výživnou pomazánku ze sušených rajčátek nebo dip na řecký způsob, jehož podávání se obejde dokonce i bez pečiva. My jsme osobně ověřili (co bychom pro vás neudělali), že k dobře vychlazenému bílému vínu chutnají skvěle!

Pomazánka ze sušených rajčat

Ingredience:

  • 150 g tvarohu
  • 80 g červených vařených fazolí
  • 40 g sladkých sušených rajčat
  • 40 g cibule
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a pepř dle chuti
  • vinný ocet dle chuti
  • lístky bazalky na ozdobu

Postup:

  1. Fazole, rajčata, cibuli a česnek rozmixujte dohladka.
  2. Do připravené směsi přimíchejte tvaroh, dochuťte solí a pepřem.
  3. Podávejte na pečivu ozdobené bazalkovými lístky.

 

Dip z ricotty na řecký způsob

Ingredience:

  • 3 salátové okurky
  • 100 g ricotty
  • sůl dle chuti
  • stroužek česneku
  • šťáva z 1 citrónu
  • čerstvý kopr
  • olivový olej

Postup:

  1. Jednu okurku oloupejte, nastrouhejte nahrubo, osolte a nechte vypotit vodu cca 1 hodinu.
  2. Zbylou vodu vymačkejte a okurku dejte do mísy.
  3. K okurce přidejte nastrouhaný česnek, citrónovou šťávu, nasekaný kopr, ricottu, osolte a opepřete.
  4. Zbylé dvě okurky nakrájejte na silnější kolečka a opatrně je vydlabejte, aby vznikly malé mističky.
  5. Okurkové mističky naplňte dipem a před podáváním je zakápněte olivovým olejem.

Dobrou chuť!