Kontakty
KDE KOUPIT
25.02.2020
Pesto rosso – červené pesto ze sušených rajčat

Je pravda, že hotové pesto snadno pořídíte v každém obchodě s potravinami (dokonce I v drogeriích), ale domácí je prostě domácí. A když k jeho přípravě zvolíte úžasně sladká „bezdínkovská“ sušená rajčátka, vsadíme se, že už jiné chtít nebudete! Pesto je hotové během chvilky, ale jeho chuť vám bude hrát na jazyku po dlouhou dobu.

Ingredience:

  • hrnek sladkých sušených rajčat
  • 3 menší stroužky česnek
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 1/3 hrnku mandlí (neloupaných, neslaných a nasucho opražených)
  • 1 hrnek olivového oleje
  • ½ lžičky soli
  • čerstvě mletý černý pepř dle chuti

Postup:

  1. Všechny ingredience vložte do vhodné nádoby a mixujte, dokud nevzniknou jemné kousky.
  2. Naplňte sklenice. Pesto vydrží v lednici 5–7 dní, pokud ho chcete skladovat déle, je vhodné ho zmrazit.
  3. Červené pesto servírujte s těstovinami, natřené na krutonech, jako pomazánku na sendviče… Před servírováním nechte pesto alespoň hodinu stát v pokojové teplotě.

Dobrou chuť!