Jak se vařilo na Bezdínku – 4. díl

[:cs]Po této dobrotě se na akci Poznej svého farmáře jen zaprášilo. Křupavé kukuřičné hranolky s voňavou omáčkou z našich sladkých rajčátek chutnaly malým i velkým. Také tento recept pro vás sestavil a vypiloval k dokonalosti šéfkuchař Pavel Šnajdr.

Kukuřičné hranolky s rajčatovou omáčkou

Kukuřičné hranolky

Ingredience:

  • 180 g kukuřičné mouky
  • 100 g sýru čedar
  • 500 ml mléka
  • 100 g parmezánu
  • olej na opečení hranolků
  • sůl

Postup:

  1. Mléko přiveďte k varu, osolte, přidejte nastrouhané sýry a vsypte mouku, kterou míchejte do zhoustnutí. Když je mouka provařená, nalejte vzniklou kaši do pekáče, rozetřete ji na výšku asi 1,5 cm a nechte vychladnout v lednici.
  2. Z vychladlého těsta nakrájejte hranolky.
  3. Na pánvi s malým množstvím oleje opékejte hranolky dozlatova, osušte od oleje, osolte, opepřete a podávejte s rajčatovou omáčkou.

Rajčatová omáčka

Ingredience:

  • 1 kg zralých rajčátek Medunka
  • 50 ml olivového oleje
  • 2 menší cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 2 stroužku česneku
  • 10 g cukru krupice (nebo více, dle zralosti rajčat)
  • bobkový list
  • tymián
  • olej

Postup:

  1. V rozehřátém oleji poduste zeleninu nakrájenou nadrobno, přidejte bobkový list, tymián, sůl a pepř.
  2. Vsypte překrájená rajčata, přilejte vodu, dochuťte cukrem a pomalu redukujte do husté omáčky. Přidejte prolisovaný česnek a průběžně míchejte, ať se omáčka nepřipálí.
  3. Na závěr omáčku rozmixujte, dochuťte solí a pepřem.

Dobrou chuť!

Úvodní foto: TESCOMA[:]

SÍDLO
Farma Bezdínek, s.r.o.
K Bezdínku 1515
735 53 Dolní Lutyně
Česká republika

GPS: 49.913N, 18.444E
KONTAKT
+420 702 294 165
info@farmabezdinek.cz
Jsme hrdým členem
SPOLUPRACUJEME
CONTACTS
Farma Bezdínek, s.r.o.
K Bezdínku 1515
735 53 Dolní Lutyně
Česká republika
+420 702 220 326
info@farmabezdinek.cz
KONTAKTY
Farma Bezdínek, s.r.o.
K Bezdínku 1515
735 53 Dolní Lutyně
Česká republika
+420 702 220 326
info@farmabezdinek.cz